موفقیت مرتضی نظری زاده کرمانی دانشجوی دکتری دانشکده هنر، معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در طراحی پروژه الگوریتمیک آجری تجریش

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، مرتضی نظری زاده کرمانی دانشجوی دکتری دانشکده هنر، معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب که تمام مقاطع تحصیلی خود را در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد فناوری در این دانشگاه گذرانده است، پروژه‌ای را مبتنی بر آموزش‌های دانشگاهی و مرتبط با فناوری‌های فرم یابی باهدف احیای بافت‌های آجری و صورت بخشی نوین به این متریال در میدان تجریش طراحی نموده است، این پروژه به دلیل رویکرد فناورانه به مصالح ساختمانی ازجمله استفاده از سنگ جاذب دی‌اکسید کربن، موردتوجه مجلات داخلی و خارجی قرارگرفته است. مرتضی نظری زاده با هماهنگی میان آموزش‌های دوران تحصیل و صنعت ساختمان و استفاده از بخش‌هایی از پایان‌نامه ارشد خود از ویژگی‌های معماری الگوریتمیک به‌عنوان شیوه نوین طراحی استفاده نموده، به‌طوری‌که این پروژه در آخرین شماره مجلات معماری و ساختمان و 2A چاپ و تحلیل‌شده است.

در بخش‌هایی از تحلیل مجلات از پروژه پارامتریک تجریش آمده است:

سال‌ها آجر در فرآیندهای طراحی معماران ایرانی و ساخت پروژه‌های زیبا جایگاه ویژه‌ای داشته است، اما در سال‌های اخیر و باقدرت گرفتن باقی مصالح از منظر تولید فرم‌های متنوع و جذاب، دیگر آجر آن شکوه گذشته را ندارد، در این میان پروژه‌ای در ایران ساخته‌شده که آجر و فنّاوری روز را درهم‌آمیخته و با فرآیندهای تازه فرم‌های تازه را خلق نموده است.

الگوریتمیک:

الگوریتم روشی نظام‌مند برای حل مسئله است به‌منظور تعمیم آن به مسائل مشابه، در معماری الگوریتمیک از اصول و روش‌های متنوعی ازجمله ریز شدن سطوح به قطعات مشابه ولی غیر همسان، تغییرات تدریجی فرم‌ها و قطعات، انطباق‌پذیری و پاسخگو بودن معماری به شرایط درونی و بیرونی و نظایر آن، استفاده می‌گردد. در این بنا با تعریف پارامترهایی ازجمله همسایگی، دید و حضور انسان به‌عنوان نقاط جذب، درواقع یک پارادایم طراحی ایجادشده است که در آن روابط بین المان‌ها، تکثیر هندسه و فرم‌های پیچیده را رقم می‌زند.

مشبک آجری:

در این پروژه مشبک‌های آجری با بازآفرینی گره چینی کله راسته و ترکیب آن با پارامترهای نقطه جذب و قراردادن نقاط اثر بر مرکز پنجره، آجرها از بیشترین بیرون‌زدگی تا کمترین بیرون‌زدگی حرکت و شکلی مواج را در نمای ساختمان ایجاد می‌کند.

بازالت:

سنگی که در ترکیب حجمی و ساختار فرمی این پروژه به‌عنوان بک‌گراندی مشکی عرصه را برای نمایش هرچه بیشتر آجر فراهم کرده است، سنگی با ساختاری آتشفشانی که از انتشار دی‌اکسید کربن در اتمسفر جلوگیری می‌کند، این مسئله در تحقیقات آزمایشگاهی و میدانی ساختار بازالتی در آمریکا مورد آزمایش قرارگرفته و به تأیید رسیده است.

برای مشاهده پروژه‌ها و تألیفات ایشان می‌توانید از لینک زیر استفاده نمایید.

لینک دانلود فایل